De kracht van zwarte thee

Zwarte thee

Zwarte thee. De komende weken zet ik de verschillende theesoorten van Tea Forté in het zonnetje. Dit keer Zwarte thee. 

Zwarte thee is de meest geconsumeerde van alle theesoorten. En terecht. De thee is heerlijk en er is zoveel meer keus dan Earl Grey, English Breakfast of Orange Pekoe. Hieronder lees je er meer over. Wil je kennismaken met de verschillende soorten? Dan is het Zwarte thee tasting assortiment van Tea Forté ideaal voor jou. Of als je op zoek bent naar iets heel aparts: de theeën uit de Noir collectie van Tea Forté.

DECAF BREAKFAST
orchid vanilla
orange pekoe
CaramelNougat
Earl grey
peach brulee
english breakfast
Berry basket
Bombay chai

ZWARTE THEE VAN TEA FORTÉ

Bij Tea Forté zijn zwarte thee-melanges rijk van smaak. Sommige zijn puur; terwijl anderen worden gemengd met subtiele hints van zwarte bes, vanille en zelfs granaatappel. Bij Tea Forté worden de bladeren gedroogd en wanneer ze nog zacht zijn, worden ze zorgvuldig gerold zonder ze te breken, om het ontsnappen van essentiële oliën en het fixeren van aroma en kleur mogelijk te maken. De bladeren worden vervolgens uitgerold om gedurende 3-4 uur te oxyderen en te fermenteren. Op dit moment nemen ze een rode kleur aan. Ze worden vervolgens gedroogd om de kleur donkerder te maken en de afbraak te stoppen.

Dit proces resulteert in een intense smaak en bevat meer cafeïne dan minder geoxideerde theeën. Hoewel de naam verwijst naar de kleur van de bladeren, is de drank die wordt geproduceerd door het brouwen in het algemeen roodachtig-oranjebruin van kleur.

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Tea Forté zoekt alleen kleine theetuinen die zich toeleggen op kwaliteit en duurzame praktijken, om de mensen en het land te beschermen en ten goede te komen. Tea Forté selecteert grote, goed gevormde bladeren die met de hand gemaakt en zorgvuldig vervaardigd zijn, een taak die geduld en passie vereist voor ons aanbod van verfijnde zwarte thee. Hoewel zwarte thee ook wordt geteeld in regio’s van Turkije, Rusland, Azerbeidzjan, Kenia en Indonesië, is onze thee afkomstig van de toonaangevende thee producerende landen van China, India en Sri Lanka.

DE KRACHT VAN ZWARTE THEE

Zwarte thee heeft de rijkste variëteit aan cafeïne (ten onrechte teine genoemd), ongeveer 3-6%, wat een intens en beslissend aroma geeft. In dit soort thee wordt cafeïne gemakkelijk opgenomen en daarom is de infusie de ideale bondgenoot tegen zowel fysieke als mentale vermoeidheid omdat het de reactietijd en snelheid van de hersenen verhoogt. Het verbetert de concentratie; het is rijk aan theofylline, een stof die lijkt op cafeïne en die in grotere concentraties dan die aanwezig in zwarte thee wordt gebruikt om astma en bronchitis te behandelen, omdat het de verwijding van de bronchiën en samentrekbaarheid van het diafragma bevordert. Behalve dat het een vasodilatator is, helpt theofylline ook om het “slechte” cholesterolgehalte in het bloed te verlagen; stimuleert het metabolisme, verhoogt de opname van suikers en helpt bij het afvoeren van vet; het heeft diuretische eigenschappen, zelfs groter dan groene thee. Zwarte thee bestrijdt vrije radicalen, vetoxidatie en veroudering.

ZWARTE THEE ZETTEN

  1. Verwarm water tot 90 graden Celcius.
  2. Plaats de thee in het kopje en giet water over de bladeren.
  3. Laat de thee gedurende 3-5 minuten trekken.
  4. Geniet!

KENNIS MAKEN MET ZWARTE THEE VAN TEA FORTÉ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *